Suia talafaasolopito o atinae

E tusa o le 1880, na faia ai e Edison le mea e teu ai moli masui, fatuina o le talafaasolopito o le gaosiga o ki ma sockets.Mulimuli ane, o le enisinia eletise Siamani Augusta Lausi (ROS. Aukuso) toe faʻatulagaina le manatu o sui eletise, o le amataga ki sockets Manufacturers e tele lava ina taulai atu i atunuu atiaʻe i le Iunaite Setete ma Europa;

I le 1913, na amata ai e le General Electric Company a le Iunaite Setete ona gaosia ki moli fale i Shanghai.

I le 1914, na faavaeina ai e Qian Tangsen Qian Yongji Electrical Machinery Factory i Shanghai, ma na amata ai e Saina a latou lava pisinisi eletise;

I le 1916, na amata ai le gaosiga o oloa i totonu o le atunuʻu;

I le 1919, na amata ona faʻataʻitaʻi i nisi o suiga Amerika.

A o lei oo i le 1949, e toalaiti ma laiti lava le au gaosi o ki o ki i Saina, e masani lava ona gaosia ki e toso uili faalava, ki mafolafola, ki o le ao, palaka, sooga lua-faaoga, sockets tolu-vaega ma isi oloa.

I lena taimi, o kamupani eletise i isi atunuu i le lalolagi na vave ona atinaʻe, faʻatasi ai ma tekinolosi faʻapitoa ma le tele.

I le vaitau o le 1980, na ulu atu ai le pisinisi socket switch a lo'u atunuu i se vaitau fou o le atinaʻe, ma e lua faʻavae gaosiga faʻapipiʻi Saina e faʻatotonugalemu i Wenzhou ma Huizhou, Shunde, ma Zhongshan na faʻasolosolo faʻavae.Ua avea Saina ma socket sili ona taua i le lalolagi.O se tasi o faʻavae gaosiga.

 

Suia le evolusione masani

A o lei oo i le 1949, o oloa eletise a Saina e tele lava ina faalagolago i oloa mai fafo.I lena taimi, e leai se tulaga tutusa mo sockets i le lalolagi.

Ina ua maeʻa le 1950, na pulea foi e le Shanghai Power Station le tulaga lelei o le alamanuia, lea na matua faʻalauiloaina ai le faʻatulagaina o oloa.

I le vaitau o le 1960, na fa'atūina ai e le Guangzhou Electrical Apparatus Research Institute se nofoaga autu e su'e ai mea eletise i totonu ole fale.

I le vaitau o le 1970, na faia ai le fonotaga muamua i totonu o le fale bakelite i Harbin e faʻasalalau atili.

I le 1966, na tuʻuina atu ai e le International Electrotechnical Commission se fuafuaga faʻavae tuʻufaʻatasia.

I le 1970, na filifili ai le International Electrotechnical Commission e faʻatūina se lala e suʻesuʻe ai palaka ma sockets, ma amata ona faʻavae tulaga IEC mo sockets sui.

I le vaitau o le 1970 ma le 1980, sa faasolosolo malie fo'i ona fa'ata'atia e lo'u atunu'u soketi ki i le atunu'u ma fa'ava-o-malo.Mulimuli ane, na toe faʻaleleia e le Guangzhou Electrical Apparatus Research Institute le faʻasologa o socket e faʻatatau i le tulaga IEC.E o'o mai i le taimi nei, o lo'o fa'atūina le socket switch socket a lo tatou atunu'u i se faiga fa'ata'ita'i atoatoa.

 

Suiga fausaga fa'aleleia

A'o le'i o'o i le vaitau o le 1980, sa masani ona fa'aogaina e le atunu'u le tele o fa'aoga so'o fa'apipi'i i luga, ki fa'ata'amilo, ki kiki, ki tama'i ki, ma so'o fa'apipi'i i luga.O le faiga faavae o le faamau pop-up, tasi-pole liliu i luga, ma isi. O mea e masani lava eletise.falaoamata fafie ma apamemea masani.

O oloa autu mai le ogatotonu o le 1980 i le faaiuga o le 1990 o sea ituaiga papa, lua puna ituaiga rocker, ma isi mea o le PC po o le nailon 66, apa phosphor apamemea, ma isi, aua o le oloa foliga o se fausaga faamau laitiiti, e. sa ta'ua fo'i o le "Sui limamatua".

I le taufaaiuiuga o le 1990s, na sili atu le gauai atu o oloa fesuiaʻi i le faʻaleleia atili o le saogalemu, faʻatasi ai ma le galuega o le puipuia o le faitotoʻa, ma o mea e tele na faia i mea PC sili ona lelei ma fesoʻotaʻiga uʻamea.O le laulau tele "ki ki" ma le atamai pulea "smart switch" sau i fafo tasi ma le isi.


Taimi meli: Sep-27-2021